Tiltalt sosuhjælper tidligere bortvist fra plejecenter
RANDERS: I den omfattende drabssag mod en sosuhjælper skulle flere vidner i dag svare på spørgsmål om en række forhold.
En datter af en tidligere beboer i ældrebolig på Tirsdalen forklarede, at hun tilbage i år 2020 og 2021 havde oplevet episoder med den tiltalte, som hun fandt bekymrende.
I efteråret kontaktede hun selv politiet med sin formodning om, at netop den tiltalte var den samme kvinde, som hendes mor havde haft ubehagelige oplevelser med.
Hun forklarede, at hun engang havde hørt den tiltalte råbe ”Hold så kæft!” til sin mor, da moren lå i sin seng og kaldte efter hjælp. Episoden var sket, da datteren havde bedt sosuhjælperen om at tjekke hos moren, da hun selv måtte tage hjem. Hun havde glemt noget hos hende, så hun kom kort tid efter tilbage og låste sig selv ind i lejligheden. Det var her, at hun hørte hjælperen råbe ad hendes mor.
- Jeg var dybt rystet, så jeg løb ud ad døren, sagde datteren.
Datteren havde efterfølgende klaget over episoden til centerlederen, Susanne Tvede.
Uforklarlige episoder
På et tidspunkt havde moren fået et blåt mærke i ansigtet. Ingen ansatte kunne redegøre for, hvordan det var gået til, men den kvindelige beboer havde selv fortalt sin datter, at det skyldtes hjælperen, som nu altså er titlalt i denne sag. Da datteren berettede om episoden, kiggede den tiltalte chokeret på hende.
Datteren havde flere gange oplevet sin mor nærmest bevidstløs, hvor hun havde tilkaldt personale. Da havde tiltalte tilset moren og sagt, at ”hun var nok bare træt”. Datteren sagde om sin mor:
- Hun sagde flere gange, når tiltalte havde været inde og havde været sød: ”I skal ikke lade jer narre af det, hun er ikke så sød, som hun ser ud,” hvilket vi først slog hen, da det ikke stemte overens med det billede, vi havde af hende, forklarede datteren.
Efter at moren var blevet erklæret terminal, havde den tiltalte sagt til datteren, at nu måtte hun give medicin, hvilket datteren havde undret sig over.
Derudover havde moren været hyppigt indlagt, men lægerne kunne ikke finde en forklaring på hendes svingende tilstand.
Bortvisning
En tidligere ansættelse har ligget og luret under retssagen. Det er blevet nævnt flere gange, at den tiltalte kvinde tidligere er blevet bortvist fra et plejehjem i Viborg, og i dag kom retten endelig lidt tættere på, hvad det handlede om.
Tilbage i 2016 havde den tiltalte været ansat i køkkenet på plejecentret i Viborg. Hun var på daværende tidspunkt uddannet som sosuhjælper, og på en usædvanlig aften, hvor en sosuassistent ved et uheld havde trådt på en insulinsprøjte og derefter måtte på skadestuen, skulle den tiltalte kvinde hjælpe beboerne i seng.
Hun havde hjulpet en beboer i seng, hvor han skulle have en sprøjte væksthormon. Som hjælper havde hun ikke bemyndigelse til at give en sprøjte, men hun havde alligevel givet manden den.
Det førte til en bortvisning, både fordi hun havde overskredet sine kompetencer, og fordi hun ikke havde vidst, hvad der var i sprøjten.
Hun havde nemlig på aftenen sagt til en sosuassistentkollega, at hun havde givet manden hans sprøjte med ”insulin”. Ifølge den daværende leder og en kollega, havde tiltalte chikaneret kollegaerne med ”modbydelige SMS’er” efter bortvisningen.
Den tiltalte nægter sig skyldig i alle tiltaler mod hende.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.