Skræller i saucen og endeskiver til øllebrød
BALLERUP: Køkken Ballerup, der holder til på plejehjemmet Rosenhaven i Skovlunde, leverer mad til 550 borgere og har mindsket madspildet ved frokost med 57 procent og 40 procent ved aftensmaden, oplyser sn.dk.
- Nogle gange bruger vi for eksempel gulerodsskræller i vores supper, saucer eller retter som lasagne. Skrællerne bliver vasket og skyllet godt, så der ingen farer er. Før blev skrællerne smidt i skraldespanden, fortæller måltidskonsulent Helle Winther Andersen.
Et andet konkret eksempel er endeskiverne på rugbrød, der før blev kasseret, fordi mange ældre har svært ved at tygge dem, men som nu bruges til rasp, øllebrød eller i hjemmelavede lagkagebunde.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.