Så mange falder tilbage i kriminalitet
31 procent.
Så mange i Danmark begår ny kriminalitet en eller flere gange inden for de første to år efter at have udstået en straf. Det viser en opgørelse af Danmarks Statistik.
Dermed er antallet uændret, da det har ligget på omkring 30 procent siden 2007.
Det er flest mænd, der begår ny kriminalitet, efter de er løsladt fra fængsel eller har udstået en straf. Her er det lidt over 30 procent, som fra 2007 til 2020 har haft tilbagefald. For kvinder er der sket en stigning. I samme periode er tilbagefaldsprocenten for kvinder steget fra 14 procent i 2007 til 19 procent i 2020.
Flest unge
Ifølge opgørelsen af Danmarks Statistik er det flest unge der begår ny kriminalitet. For de 15-24-årige lå tilbagefaldsprocenten i 2020 på 42 procent. For denne aldersgruppe er der primært tale om overtrædelse af færdselsloven og særloven.
Blandt de 25-34-årige lå tilbagefaldsprocenten på 36 procent i 2020. For de 35-49-årige var det samme år 29 procent der begik ny kriminalitet og for aldersgruppen 50 år og derover var tallet 19 procent.
Blandt de 15-34 årige bliver flest dømt for overtrædelse af færdelsesloven når de begår ny kriminalitet. For aldersgruppen 35 år og derover ændrer det sig til ejendomsforbrydelser, der omfatter brugstyveri, røveri, dokumentfalsk, underslæb, skattesvindel, brandstiftelse m.v.
Du kan læse hele opgørelsen her.
lal
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.