Minister skærper forslag om børn i forældrekonflikter efter kritik
Det skal have konsekvenser, når forældre er i så dyb en konflikt, at de fratager sit barn muligheden for at se den ene forælder.
Derfor har social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S) skærpet et lovforslag, der skal forhindre samværschikane og forældrefremmedgørelse i konfliktfyldte familier.Det skriver Social- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.
- Det er dybt urimeligt, at der findes forældre, der kan finde på at afbryde deres barns kontakt til den anden forælder uden grund eller bevidst vende barnet mod den anden forælder. Børn har ret til en barndom med begge forældre i deres liv, siger ministeren i en pressemeddelelse.
Skærpelsen kommer, efter lovforslaget er blevet kritiseret, da konsekvenserne af, at et barn kom i klemme mellem to forældre, ikke stod tydeligt nok. Derfor fremgår det, at forældrefremmedgørelse nu skal tillægges betydning, når det er en overensstemmelse af barnets bedste. Dertil ændres definitionen af forældrefremmedgørelse, så det er barnets adfærd, der er centralt, og ikke forældrenes.
- Jeg er rigtig tilfreds med den måde, lovforslaget er endt på, hvor vi stiller os på barnets side. Forældrefremmedgørelse får sin egen, tydelige plads i loven, og det er blevet skrevet klart ind, at det kan få alvorlige konsekvenser for den, der udøver chikanen, siger Sophie Hæstorp Andersen.
- Men det er en balance, hvor vi samtidig - i alt hvad vi beslutter - skal sikre barnets bedste. Den balance synes jeg, vi har ramt godt i lovforslaget.
Forslaget skal behandles inden jul. Det fremgår af pressemeddelelsen, at regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet har tilsluttet sig forslaget, forud for at det skal i afstemning.
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.