Kommuner styrker indsatsen for ordblinde børn og unge
AALBORG / FREDERIKSBERG: Flere ordblinde unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er det overordnede sigte med et nyt projekt, der skal støtte ordblinde elever i overgangen mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne.
Det er nemlig her, at de fleste unge falder fra.
Projektet, der har fået bevilliget 5,3 mio. kr. af Egmont Fonden og løber i 2024-2027, udføres i samarbejde med Frederiksberg Kommune, Aalborg Kommune, Københavns Professionsskole og Nationalt Videncenter for Ordblindhed og andre Læsevanskeligheder.
En vidensbank
Pengene skal bruges på at udvikle vejledningsmaterialer, der kan hjælpe eleverne i deres uddannelsesforløb. Når projektet er færdigt i 2027, vil materialet blive tilgængeligt for bl.a. vejledere, lærere, pædagoger, forældre og de unge selv.
- Målet er at skabe en vidensbank med vejledningsmaterialer, som alle kan bruge for at støtte de unge, forklarer Susanne Kjelstrup, der er uddannelsesvejleder og projektkoordinator i Aalborg Kommune.
Desuden vil projektet benytte sig af inputs fra et såkaldt ungepanel, der er oprettet til formålet. Panelet består af lokale unge fra både folkeskoler og ungdomsuddannelser, der aktivt vil være involveret i projektet for at sikre de unges stemme.
ap
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.