Kommuner efterlades med opioid-misbrugere
Lige nu står kommunerne alene med hjælpen til unge, der er afhængige af de receptpligtige opioider, men i takt med stadig flere misbrugere - bl.a. fordi pillerne let kan skaffes - er det for stor en opgave for den enkelte kommune at løfte, siger cheflæge Ulf Hørlyk fra akutmodtagelsen i Esbjerg til dr.dk.
- Vi er nødt til at gøre et eller andet, hvor vi har en sikker tværsektoriel bane. Det er jo ikke regionerne, der løser det alene, eller kommunerne, der løser det alene. Det er noget, vi er nødt til at løse sammen, siger han. Rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Anders Winnerskjold (S) savner national hjælp til misbrugsbehandling specielt målrettet børn og unge - i lighed med børne- og unge psykiatrien - "så lægerne ikke står alene".
Stofmisbrugsbehandling ligger under både serviceloven og sundhedsloven. Ifølge sundhedsloven er kommunerne forpligtet til at tilbyde behandling indenfor 14 dage, bl.a. med en behandlings- og en nedtrapningsplan, men opgaven er for stor for kommunerne, siger også en af landets førende eksperter inden for rusmidler, overlæge og psykiater Henrik Rindom. "Det er ikke i orden, at disse dødelige sygdommme, alene er overladt til kommunerne," siger han.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.