Demente venter op til ti måneder på værgegodkendelse
Mennesker med demens og deres pårørende venter i op til ti måneder på at få en værge godkendt hos Familieretshuset. Det er næsten tre gange så lang tid som for et år siden.Uden en værge kan kommunerne ikke give den nødvendige hjælp, som f.eks. en fast plejehjemsplads, hvilket tvinger kommunerne til at bruge midlertidige og ofte dyrere løsninger, skriver DR.
- Vi får ikke brugt ressourcerne godt nok eller givet den rette pleje og omsorg. Man bliver nødt til at finde alle mulige hovsa-løsninger, som jeg synes fungerer, men som jo ikke er godt nok, siger Anders Winnerskjold (S), formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg.
KL er i dialog med regeringen og Folketingets partier om at få gjort de lange sagsbehandlingstider kortere. Justitsministeriet skrev i en redegørelse tidligere på efteråret, at der er ændringer på vej i værgemålsloven, som kan komme til at betyde kortere sagsbehandlingstid. Forslaget ventes fremsat efter nytår.
Ordfører på Christiansborg er enige om, at demente venter for længe på at få en værge, men der er ifølge Familieretshuset ikke flere penge målrettet værgemålsafdelingen på næste års finanslov, skriver DR.
Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, mener dog ikke, det er nødvendigt med flere penge:
- Det, der derimod hjælper, er, at vi kommer i gang med at gennemgå værgemålsloven og se, om ikke der er nogle kontrolfunktioner, som kan gøres langt, langt hurtigere, siger han.
lgn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.