Arbejdsskadestyrelsen har oppet sig
Kammeradvokaten har undersøgt 50 nye sager om erhvervsevnetab i Arbejdsskadestyrelsen og konkluderer samlet, at styrelsens initiativer har været meget effektive og givet et markant løft af kvaliteten i Arbejdsskadestyrelsens afgørelser, oplyser Beskæftigelsesministeriet.
Undersøgelsen følger op på Kammeradvokatens gennemgang af området i juni sidste år. Den tidligere undersøgelse viste, at der var fejl og mangler i en væsentlig del af Arbejdsskadestyrelsens afgørelser. For at forbedre kvaliteten af sagsbehandlingen blev der iværksat en handlingsplan med 16 initiativer.
Kammeradvokaten konkluderer blandt andet, at de undersøgte afgørelser hviler på saglige og relevante overvejelser. Derudover konkluderes det, at antallet af meningsforstyrrende fejl er reduceret til et absolut minimum, og at begrundelserne for afgørelserne generelt fremstår som grundige og letforståelige. Samlet set er afgørelserne korrekte i 90 pct. af de sager, som er blevet gennemgået.
Arbejdsskadestyrelsen har siden sommeren 2014 gennemført en handlingsplan med 16 initiativer, som har fokus på kvalitetssikring. Handlingsplanen blev igangsat som en konsekvens af Kammeradvokatens første undersøgelse. Styrelsen vil også fremover have ekstra fokus på kvaliteten.
Kammeradvokaten vurderer i én af de 50 sager, at Arbejdsskadestyrelsen ikke ville få medhold ved en domstolsprøvelse.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.