dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Gladsaxe bliver landets tredje Børnevenlig By
Borgmester Trine Græse (S) sammen med skoleeleverne Kaya og Kasper foran FNs børnekonvention.
Foto: Gladsaxe Kommune

Gladsaxe bliver landets tredje "Børnevenlig By"

Initiativer som ungebyvandringer og uddannelse af medarbejdere i børne- og ungeinddragelse gør nu, at Gladsaxe bliver anerkendt som "Børnevenlig By".
1. AUG 2023 7.20

GLADSAXE: I 2019 blev Gladsaxe Kommune en del af partnerskabet med Unicef om "Børnevenlig By". Nu, efter flere års arbejde, bliver kommunen officielt anerkendt af Unicef som en Børnevenlig By. Det oplyser kommunen. 

Formålet med partnerskabet er at styrke børn og unges indflydelse på beslutninger i kommunen, herunder at skabe gode tilbud på børne- og skoleområdet og i byen generelt. I forvejen er Billund og Aalborg anerkendt af Unicef som Børnevenlig By.

Siden 2019 har Gladsaxe iværksat forskellige indsatser og initiativer for at inddrage børn og unge i kommunens udvikling. Det inkluderer blandt andet ungebyvandringer, uddannelse af medarbejdere i børne- og ungeinddragelse og samarbejde med De Anbragtes Vilkår for at forbedre forholdene for anbragte børn i Gladsaxe.

Vejen til at blive Børnevenlig By

Hvis en kommune ønsker at blive Børnevenlig By og Kommune, er der en række krav og en klar proces, den skal følge. Der skal laves analyser, udarbejdes handlingsplan med specifikke mål for områder, som kommunen ønsker at forbedre, og endelig skal planerne gennemføres.

Inddragelse af børn er et afgørende og gennemgående element i programmet for Børnevenlig By & Kommune, hvilket også betyder, at børn og unge tages med på råd og bliver hørt i kommunerne. Det sker fx gennem deltagelse i byrådsmøder. 

Aktiviteterne varierer fra by til by, men målet er at fremme børns rettigheder som garanteret i FN’s Børnekonvention. Aktiviteterne falder typisk inden for følgende:

  • At blive værdsat, respekteret og fair behandlet
  • At blive hørt
  • At have adgang til sociale ydelser
  • At være tryg og sikker
  • Familietid, leg og fritid

Inddragelse af børn er et afgørende og gennemgående element i programmet for Børnevenlig By & Kommune, hvilket også betyder, at børn og unge tages med på råd og bliver hørt i kommunerne. Det sker fx gennem deltagelse i byrådsmøder. 

hss

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.