Unge med handicap skal have en nemmere overgang fra barn til voksen
JAMMERBUGT: Jammerbugt Kommune har fået en bevilling fra Socialstyrelsen på 2,4 mio. kr. til at hjælpe unge med handicap i overgangen fra barn til voksen. Det er i ren lovgivningsmæssig forstand, hvor den unge er berettiget til andre ressourcer efter 18 års-fødselsdagen, hvilket kan være en udfordring, både for den unge selv men også for forældrene, oplyser kommunen. De unge går fra at være omfattet servicelovens børnebestemmelser til -voksenbestemmelser.
Derfor skal kommunen med bevillingen nu fokusere på koordinere overgangen i god tid inden, den unge fylder 18. Det omfatter en forsøgsperiode fra nu indtil december næste år. Kommunen vil fokusere på tværfaglighed og bedre koordinering.
Projektet skal sætte yderligere fokus på arbejdet med unge i alderen 15,5-18 år med handicap og deres overgang til voksenlivet. Her er der tale om unge med varig og betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller indgribende kronisk eller langvarig lidelse, som modtager hjælp efter serviceloven.
Skal forberedes i bedre tid
En undersøgelse fra Ankestyrelsen i 2022 viser bl.a., at det er vigtigt, at overgangen koordineres og forberedes i god tid inden, den unge fylder 18 år.
- For at kunne give de unge og deres familier den støtte, som de har behov for i overgangen til voksenbestemmelserne, er det vigtigt, at det tværprofessionelle samarbejde mellem børne- og voksenområdet er velkoordineret og forberedt i god tid – at der er lagt en klar plan for det enkelte unge. Samarbejdet på tværs af områderne er i dag godt, og vi hjælper og støtter rigtig mange unge i deres vej ind i voksenlivet. Med dette projekt kan vi blive endnu bedre, fortæller formand for Social- og Sundhedsudvalget, Ib Nellemann (V).
Med projektet vil kommunen opbygge et fælles mindset internt og på tværs af de involverede samarbejdspartnere, så overgange sker med vidensdeling og involvering. Herudover vil der være et større fokus på systematisk inddragelse, da der vurderes et potentiale for at inddrage den unge, familien og samarbejdspartnere i højere grad end i dag.
rmn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.