Unge med handicap som autisme får to-årig uddannelse i Aarhus
AARHUS: En to-årig flexuddannelse har været afprøvet i Aarhus siden 2018 og fortsætter nu via en ny aftale frem til 2023. Indtil nu har 20 gennemført den erhvervsrettede overbygning, og 15 er i fuld gang, oplyser kommunen.
Uddannelsen for unge med kognitive handicap er en overbygning for dem, der har taget en STU - Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse - som opererer inden for køkken, detail, grøn service og lager. Det er kommunens oplevelse, at også virksomhederne har stort udbytte af den som en vej til stabile og engagerede medarbejdere.
Det er Salling Group der til sommer tager imod de nye elever inden for lager og detail, og uddannelseschef i Glad Fonden Lene Timm ser frem til samarbejdet:
- Når medarbejdere på alle niveauer samarbejder med en faglærer om at uddanne, og en vejleder samarbejder med kommunen om at støtte hele vejen rundt om de unge, når de virkelig langt på to år, siger uddannelseschefen.
Otte ud af ti unge, der har gennemført Flexuddannelsen, bliver afklaret til et flexjob, viser en delevaluering af projektet i foråret.
Flexuddanelse har også været afprøvet i København og Esbjerg, og at den nu fortsætter frem til 2023 i Aarhus Kommune skyldes en aftale mellem regeringen og Folketingets partier.
(Foto: Aarhus Kommune)
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.